URL: www.kostverloren11.nl/index.php?Achtergrond

Achtergrond

Sinds 1 januari 1990 woonden Rene en Clara op Kostverloren 11. In 1996 zijn zij officieel begonnen met een mini-camping, later uitgebreid met bed & breakfast. Sinds 2006 met een terras/winkeltje en in het achterhuis een eenvoudige horeca-inrichting. Vanaf 2013 hebben is er ook een Rustpunt met selfservice.

In 1996 begon tijdens onze studie bij ons het dromen van een eigen mini-camping. Net als bij velen van ons droomden wij onze dromen en doen we iets anders. Maar toch bleef het gevoel van een eigen plek waar je een kleine camping/B&B kan beginnen bestaan. Na alle boeken met als onderwerp 'ik vertrek' en alle afleveringen "Ik Vertrek", gingen wij op zoek naar onze plek. 

Met Kostverloren hebben wij deze plek gevonden en hebben het stokje van Clara en Rene overgenomen om verder te gaan waar zij zijn gebleven.

Kostverloren is een streekje met een bewoonde geschiedenis van ca. 200 jaar. Een woonoord voor mensen die leefden van seizoensarbeid bij de grote boeren en eigen kleinschalige bedrijvigheid. Tot voor 1960 stonden er ca. 25 woningen op Kostverloren, momenteel nog 9 die het postadres Kostverloren voeren, waaronder nummer 11. Voorheen "bakker Boektje".

Wat de bakkerij was, met aangebouwde schuur voor paard en koeien, is nu een gemeenschappelijke ruimte (het achterhuis) met houtkachel en bar. Daarboven liggen twee gastenkamers met eigen opgang en sanitair.

 

Wat vroeger groentetuinen waren van naastliggende percelen is nu een tuin met terras en kampeergelegenheid. Op het terrein staan een slaaphut, een sanitair op wielen en een vakantiehuisje met eigen sanitair en keuken. Wij kunnen volledig verzorgde slaapgelegenheid bieden aan groepen van 10 tot 15 personen. Ontbijt en maaltijden in overleg.

Wij richten ons op wandelaars, fietsers, vogelaars, streekgenoten en gezinnen, in z'n algemeenheid op mensen die van sfeer, rust en ruimte houden. Wij hebben parkeergelegenheid voor 10 auto's op eigen terrein.